January 12, 2021

Hur stänger man av kommentarer på en hemsida i WordPress

by admin in Artiklar

En kort liten guide till hur man stänger av kommentarer i WordPress.

Möjligheten att kommentera i WordPress-hemsidor är tillåtet som standard. Det kan bli en möjlighet för flera spam- och skriptangrepp. Något som oftast märks hos kunder som får hundratals mail (e-post/spam) skickade till sig för att de skall moderera eller godkänna kommentarer (comments).

Kontrollera/gör två saker:

  1. Om din hemsida inte är en blogg och du inte vill ha några kommentarer, se till att ta bort alla inlägg (posts) först. De följer ofta med om du har köpt ett färdigt tema. Obs! är du osäker – se till att du har gjort en backup av din sida först, så du inte råkar ta bort för mycket.

Har du en relativt ny version av WordPress hamnar inläggen i papperskorgen och du kan återställa dem om sidan ser konstig ut.

Det är oftast orsaken till att du får spam-kommentarer. Att det finns inlägg att kommentera.

  1. Kontrollera och stänga av möjligheten att skriva/lämna kommentarer på hemsidan. Såhär gör man för att stänga av möjligheten att skriva kommentarer i WordPress. Logga in på administrationssidan/adminpanelen. Klicka på
  • Inställningar
  • Diskussion

Justera sedan inställningarna till följande :

Obs! glöm inte att klicka på Spara ändringar!