May 20, 2021

Lös kompabilitetsproblem med webbläsarna Edge eller Chrome när du har Symantec Antivirus (SEP).

by admin in Artiklar

Kombination av vissa webbläsare och Symantec Antivirus ger problem

På grund av ett problem med Symantec (Broadcom) Antivirus och en Windowsuppdatering så uppstår ibland ett problem med att starta webbläsaren på datorn. Nedan beskrivning är inte en lösning på problemet, utan “workaround”. Se länk nedan från Broadcom om att uppdatera SEP (Symantec Endpoint Protection).

Det drabbar både Google Chrome och t ex Microsoft Edge. Inga rapporter idagsläget om att Mozilla Firefox skulle vara drabbat. Användaren försöker starta webbläsaren och möts då av ett vitt fönster och kan inte surfa till någon annan sida.

I Microsoft Edge (web browser) så möts man av ett felmeddelande (!) Kompabilitetsproblem och hänvisning till Fil: C:\Windows\System32\sysfer.dll samt Felkod: STATUS_INVALID_IMAGE_HASH

I Google Chrome ges liknande fel, men där brukar det står “Oh, snap!”/”Aw, snap!” (Compability error).

För att komma runt felet, så kan du köra webbläsarna i kompabilitetsläge.

Högerklicka på ikonen på skrivbordet och välj Egenskaper.

Välj fliken Kompabilitet och klicka på Ändra för alla användare.

Bocka i “Kör det här programmet i kompabilitetsläge för: Windows 8

Klicka OK hela vägen till du kommer tillbaka till skrivbordet.

Upprepa ovan om du har fler webbläsare som inte fungerar.

Har du genvägar till webbläsarna i aktivitetslisten, behöver du hålla inne Shift-tangenten samtidigt som du högerklickar för att välja Egenskaper.

Det finns uppdateringar från Broadcom (tidigare Symantec) att ladda ner och installera för att fixa problemet – se nedan länk där också alternativa register lösningar finns från Broadcom.
https://knowledge.broadcom.com/external/article/175842/google-chromemicrosoft-edge-chromium-ver.html

Behöver ni ytterligare hjälp med antivirus, licenser eller felsökning kan ni vända er till Arxit AB med er förfågan. Vi hjälper stora och små företag med små och stora IT-frågor. Vi är även partner med flera leverantörer, bland annat ESET (NOD32 antivirus etc.).