January 28, 2022

Ladda upp foton från mobilen automatiskt till OneDrive

Får ofta frågan hur man aktiverar så att foton/bilder laddas upp automatiskt till OneDrive på telefonen/mobilen om du använder Microsoft 365. Det är ett bekvämt sätt att synkronisera bilderna från mobilen automatiskt och dessutom säkerställa att man har en backup, om något skulle hända med mobilen. Utrymmet som du har i OneDrive varierar på vilken typ av konto du har. Nedan är ett businesskonto.

Gör såhär.

Installera först appen Microsoft OneDrive på din android eller iphone om du inte redan har den. Den finns i Google Play eller App Store. Starta OneDrive och logga in med ditt konto (ofta mailadressen).

Starta OneDrive på din mobil (skärmdumparna är från en android, så de kan se lite annorlunda ut på en iPhone).

Klicka på Jag (längst ner till höger)

Klicka på Inställningar

Klicka på Kamerauppladdning

Välj ditt konto (du kanske har flera)

Sedan får du Bekräfta att du vill ladda upp dina foton till din OneDrive

Sedan är det klart, men ett tips är att du går in på Ytterligare Mappar och kontrollerar om det är någon mer mapp som du vill synkronisera till OneDrive.

Du kan kontrollera att synkroniseringen är aktiverat genom att se att Kamerauppladdning är på.

Du kan kontrollera att dina foton går att nå genom att logga in på https://www.office.com eller på din OneDrive på datorn.

Lycka till! Behöver ditt företag hjälp med SharePoint, OneDrive, Teams, webbmöten, webbkameror eller komma igång att arbeta effektivt med Microsoft 365 hör av er till oss på Arxit.
#arxit #onedrive #it #microsoft365 Vi hjälper till att hitta rätt Microsoft 365 licens för dig och din verksamhet och hjälper er att komma igång.