web analytics

MOLNTJÄNSTER

Vi arbetar främst med molnlösningar i Microsoft Azure tillsammans med SharePoint, OneDrive och PowerApps.

Molntjänster är internetbaserade datorresurser som gör det möjligt för användare att få åtkomst till och använda olika program, lagring och andra datorresurser på en betala-efter-behov-basis. Molntjänster kan delas in i tre huvudkategorier: infrastruktur som en tjänst (IaaS), plattform som en tjänst (PaaS) och mjukvara som en tjänst (SaaS).

En av de främsta fördelarna med molntjänster är deras skalbarhet. Med on-premisservern måste företag köpa och underhålla den nödvändiga hårdvaran och mjukvaran för att möta sina databehov. Detta kan vara en kostsam och tidskrävande process, speciellt om företaget behöver skala upp snabbt. Med molntjänster kan företag enkelt skala upp eller ned sina datorresurser efter behov, utan att behöva oroa sig för att köpa och underhålla ytterligare hårdvara.

En annan fördel med molntjänster är deras tillgänglighet. Med on-premisservern måste användare vara fysiskt närvarande på samma plats som servern för att få åtkomst till resurserna. Med molntjänster kan användare få åtkomst till sina resurser från var som helst med en internetanslutning, vilket gör det enklare för distansarbetare eller personer som arbetar från flera platser att få åtkomst till de resurser de behöver.

Molntjänster är också generellt sett mer tillförlitliga och säkra än on-premisservern. Molntjänsteleverantörer har team av experter som ansvarar för att underhålla och säkra servern och infrastrukturen, så företag behöver inte oroa sig för att hantera dessa uppgifter själva. Dessutom har molntjänsteleverantörer ofta flera datacentraler och redundant system på plats för att säkerställa att resurserna alltid är tillgängliga, även vid en katastrof eller driftstopp.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.